Vad är en e cigarett?

En elektronisk cigarett är en batteridriven förångare, som ger en känsla liknande den från traditionella tobakscigaretter. E cigaretter innehåller inte tobak och producerar inte cigarettrök, utan en aerosol, som ofta felaktigt kallas ånga. Generellt består en e cigg av ett uppvärmningselement, som förångar en lösning kallad e juice – en blandning av propylenglykol, glycerin och smakämnen, med eller utan nikotin.

 

Fördelar och risker

Begränsade bevis tyder på att e cigaretter är säkrare än traditionella cigaretter. Det finns heller inga tecken på att de som aldrig tidigare rökt blir beroende.

En undersökning har hittat bevis för att e cigg varit effektivt vid rökavvänjning, men den baserades på ett litet antal studier. En annan ansåg att uppgifterna var tvivelaktiga. Det är alltså oklart vad e cigaretter, som ett substitut för tobaksprodukter, har för roll vid minskning av tobaksskador. Däremot innehåller de inte lika många skadliga ämnen som vanliga cigaretter. Dessutom kan det vara enklare att sluta röka genom att stimulera det psykiska beroendet som vanan ger.

Mycket att välja på

En stor fördel med e cigaretter är mångfalden. I vårt sortiment hittar du både enklare produkter som är bra att börja med, och mer avancerade för en helt anpassad upplevelse. Vi har också massor med smaker på e juice, med allt från äppelkaka och fruktsallad till tobak och mint.

Välkommen att se dig omkring och hör gärna av dig med frågor eller funderingar.

Copyright © eCiggbutik.se