X

Användarnamn

KUNDTJÄNST
X
Vi finns här för att hjälpa er!

Sänd oss ett e-mail till kontakt@eciggbutik.se

Betala med:

  • Fri leverans på orders över 499:-
  • Lojalitetsprogram - 10% tillbaka på ditt köp
  • Snabb leverans
MENY

Startguide för eGo-CE4 och eGo-CE8.


Vid köp av startpaket börja med steg 1), annars fortsätt till 3.

1) Sätt ett batteri på laddning det första du gör, och låt det laddas 8 timmar innan första användning, oavsett om lampan lyser grönt eller inte. Vid efterföljande laddningar räcker 3-4 timmar, ladda då bara tills lampan lyser grönt. B
atteriet skruvas varsamt ihop med laddaren – skruva ej för hårt. Lampan på batteriet blinkar flera gånger som kvitto att laddning har påbörjats.

OBS! Laddaren som följer med din eGo skall EJ användas till mindre batterier (180mah eller 280mah till modell 510) då detta medför risk för skada till batteriet. Märk upp dina laddare om du har till både eGo och 510!

Batteriet kan behöva sättas i ”på” läge genom att trycka på knappen 5 gånger inom 2 sekunder. Stänga av batteriet gör du på samma sätt.

2) När laddning är klar, sätt det andra batteriet på laddning.

3. Fyll din clearomizer med e-juice.

Skruva av munstycket genom at skruva motsols.Lyft av munstycket och passa på den lilla silikonringen som sitter under munstyckets gängor, den ska vara där den är.Luta CE4an när du fyller på vätskan, så att det inte kommer vätska i det lilla metalröret i mitten. Skulle du råka få vätska i metalröret, sätt då ihop CE4an igen och blås då igenom luft i CE4an underifrån (den del du skruvar på på batteriet).Låt CE4an stå upp och ner i 15 sekunder efter att du har fyllt på den, så att vekarna suger till sig vätskan och låt den sedan stå upprätt i 10 minuter innan du skruvar på batteriet och börjar använda den.


Om du upplever bränd smak, kontrollera så att du har vätska kvar i tanken och vänd den upp och ner några gånger.

Några tips:

En elektronisk cigarett är inte exakt lik en vanlig cigarett, för bästa effekt bör du göra mindre justeringar i din rökning. Bästa ånga och smak får du med utdragna, kontrollerade bloss.

Undvik även korta, snabba bloss som kan orsaka dålig ”rök”utveckling och s.k. ”varmrökning”, då det börjar smaka bränt.

Håll ner knappen någon sekund innan du tar ett bloss för bästa resultat. Knappen ska vara intryckt under hela blosset (som bör vara ca 4-6 sekunder), släpp knappen när blosset är klart.

Tänk på hur du bär din e-cigarett: Knappen på ett manuellt batteri kan aktiveras om den är i på-läge och du bär den ovarsamt i fickan, och förånga vätska och dra ner batteriet i onödan. Upp-och-ner kan vätska rinna ner i munstycket. Bästa läge när den inte används är horisontellt.

Nya batterier behöver ofta "jobba upp sig" dvs driftstiden blir bättre efter några omgångar laddning/urladdning.


Ta hand om din e-cigarett

Både batteri och clearomizer på din e-cigarett är förbrukningsdelar och kommer att behöva bytas ut allt eftersom. För att förlänga deras livslängd rekommenderar vi följande:

Håll batterier fulladdade och rena. Skruva gärna isär din e-cigg när den inte kommer att användes ett tag och över natten. Rengör anslutningsdelar mellan batteri och clearomizer med ett rent papper.

När du ska rengöra din clearomizer skruvar du först av munstycket och sköljer rent det med varmt kranvatten. Gör sen likadant med röret. Skölj då extra noga runt vekarna på ovansidan (nära 1,6ml markeringen på måttet). Använd gärna en tång för att kunna ha vattnet så hett som möjligt. Skaka och/eller blås ur båda delarna så gott du kan och ställ sedan på tork. Det tar en stund för de att torka ordentligt, men det är ingen fara att skynda på med tex en hårfön på låg värme.

Om du har senaste V3 clearomizer (med utbytbar förångare) skruvar du först av munstycket, sen underdelen. När du har fått ut center-stycket kan du antingen välja att rengöra helheten, eller (som vi oftast rekommenderar) skruva bara av den översta delen med vekarna och tvätta den med övriga delar som vanligt. Det är f.ö. också endast den delen med vekarna du byter ut vid köp av ny förångare.

 

FELSÖKNING

Dåligt ”drag” eller fungerar inte

Smakar bränt eller dåligt

Lampan på batteriet blinkar under tiden du vejpar

Laddaren lyser grönt när man sätter ett batteri på laddning som man uppfattat som urladdat